09/05/2010

Arkafund neemt participatie in Fill the Gap

Fill the Gap heeft een kapitaalinjectie gekregen van het risicokapitaalfonds Arkafund, een initiatief van Dexia Bank, Corelio en het ARKimedes-fonds.

Fill the Gap is als Belgisch rekruteringsbureau de pionier in het gebruik van alternatieve rekruteringskanalen, die de kracht van het internet en sociale netwerken combineren. Het bedrijf, dat midden 2006 werd opgericht door drie ervaren ondernemers, heeft zich geleidelijk gespecialiseerd in het gebruik en de exploitatie van bestaande sociale netwerken (Facebook, Twitter, LinkedIn, …) voor rekrutering. Fill the Gap is de enige Belgische speler die Head Hunting (direct contact met potentiële kandidaten) combineert met Social Hunting (gebruik van sociale netwerken om potentiële kandidaten te vinden). En dit op een geheel open wijze.

Wanneer ze goed gebruikt worden, vergemakkelijken deze tools de identificatie van de potentiële kandidaten (sourcing). Maar zoals Vincent De Meerleer, CEO van het bedrijf, aanstipt: “Die tools zijn heel krachtig, maar vervangen niet de tussenkomst van gespecialiseerde consultants bij de evaluatie van geïdentificeerde kandidaten. En daarom telt Fill the Gap een tiental rekruteringsconsultants, gespecialiseerd in de wereld van Finance, IT, Consulting of Marketing.”

Van bij zijn oprichting beheert Fill the Gap www.Xpertize.be, de eerste Belgische rekruteringssite met een systeem van beloond peterschap. Het principe is eenvoudig en gebaseerd op het mechanisme van coöptatie. Concreet komt het erop neer, dat elke vacature op de site gekoppeld is aan een premie van 1.000 euro, die gaat naar de persoon (“Connector”) die de kandidaat aanbrengt die effectief ook aangeworven wordt. Sedert de lancering eind 2006, telt de site Xpertize.be meer dan 15.000 “connectors”, met elk een netwerk van gemiddeld 30 kandidaten. Op de site vindt u honderden jobaanbiedingen, voortdurend up to date gehouden naargelang van de noden van de klanten.

In april 2010 heeft Fill the Gap een eigen applicatie gelanceerd, bestemd voor iPhone/iPod Touch en iPad. Met die applicatie kan iedereen zich kandidaat stellen, zijn vrienden aanbevelen of de gepubliceerde jobs delen op Facebook of Twitter.

Statistisch gezien, is de rekrutering gebaseerd op relationele netwerken, of coöptatie, de meest efficiënte vorm van rekrutering in de hele markt. Vier kaderleden op tien verklaren effectief een job gevonden te hebben via hun netwerk! Het internet, dat werkzoekenden en rekruteerders met mekaar in contact brengt, is goed voor 25% van de aanwervingen. Die twee combineren, dat is het originele idee van Fill the Gap. Enerzijds via de website van Xpertize, maar anderzijds ook door bestaande sociale netwerken op een intelligente manier voor rekruteringsdoeleinden in te zetten.

Met deze vernieuwende aanpak heeft Fill the Gap al een honderdtal klanten/rekruteerders kunnen bijstaan, ondanks het onheilspellende klimaat van de voorbije maanden. De investering van Arkafund zal hoofdzakelijk ingezet worden voor de verdere professionalisering van de diensten, de versterking van de ploeg en de zichtbaarheid van het bedrijf en zijn diensten.

Over Arkafund

Arkafund biedt kansen aan kmo’s met een bewezen business case en een onderbouwd groeiprofiel, actief binnen de media of media-gerelateerde ICT. De pro-actieve risicokapitaalverstrekker voor kmo’s is een initiatief van Corelio, Dexia Bank en ARKimedes. Corelio is al 15 jaar een belangrijke verstrekker van risicokapitaal in de mediawereld. Binnen Arkafund is Dexia Bank actief op het niveau van de raad van bestuur en het directiecomité. ARKimedes, product van de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen, brengt het risicokapitaal voor KMO’s in Vlaanderen bijeen.

http://www.arkafund.be