05/05/2010

Industriële samenwerking tussen Corelio en Concentra

coldset printing partnersDe mediabedrijven Corelio en Concentra willen structureel samenwerken op het vlak van coldset, de druktechniek die wordt gebruikt voor het bedrukken van krantenpapier. De industriële samenwerking omvat zowel het drukken van de eigen krantentitels en huis-aan-huisbladen als het coldsetdrukwerk voor externe klanten.

Met dit partnership geven Corelio en Concentra een krachtig antwoord op de uitdagingen in een sector die sterk in beweging is.

Beide ondernemingen vinden het belangrijk om toekomstige investeringen in nieuwe drukpersen op de meest optimale manier te structureren, mede in het licht van nieuwe digitale en mobiele ontwikkelingen. Daarom hebben Corelio en Concentra beslist hun krachten te bundelen, door hun coldsetdrukkerij-activiteiten samen te organiseren. Hierdoor zijn efficiëntieverbeteringen mogelijk en kunnen schaalvoordelen gerealiseerd worden die ook het drukproces van de kranten ten goede komen.

De respectievelijke coldsetactiviteiten van Corelio en Concentra worden georganiseerd in aparte vennootschappen: Printing Partners Brussels NV (voor de Corelio-coldsetdrukkerij in Groot-Bijgaarden) en Printing Partners Paal Beringen NV (voor de Concentra-drukkerij in Paal Beringen). Na een aandelenruil zullen beide partners voor 50% aandeelhouder worden van de beide industriële joint ventures. De inbreng van de respectievelijke coldsetactiviteiten in deze aparte vennootschappen zal op 30 juni 2010 gebeuren. Vanaf die dag zullen beide coldsetdrukkerijen opereren onder het gezamenlijk merk “Coldset Printing Partners”.

De heer Luc Missorten, CEO Corelio: “Het aangaan van selectieve partnerships teneinde de toekomst van de groep versneld uit te bouwen is een hoeksteen van de strategie van Corelio. We zijn dan ook verheugd om samen met Concentra deze belangrijke stap te kunnen zetten.“

De heer Marc Vangeel, CEO Concentra: “Wij zijn overtuigd dat deze samenwerking een belangrijke bijdrage zal leveren aan de verdere groei van Concentra. Voor alle betrokkenen, medewerkers, aandeelhouders en klanten, is dit een fundamentele stap voorwaarts.”