28/06/2010

Peter Vandermeersch wordt hoofdredacteur NRC Handelsblad

Peter VandermeerschPeter Vandermeersch, die meer dan elf jaar (algemeen) hoofdredacteur was van De Standaard en Het Nieuwsblad/De Gentenaar, heeft beslist om een nieuwe functie te aanvaarden. Peter is vandaag door NRC Handelsblad benoemd tot hoofdredacteur van de meest toonaangevende Nederlandse krant. Op 1 september neemt hij zijn nieuwe functie op. De hoofdredacteuren van Het Nieuwsblad/De Gentenaar, Geert Dewaele en Guy Fransen en de hoofdredacteur van De Standaard, Bart Sturtewagen, rapporteren vanaf dan rechtstreeks aan de uitgever van de Vlaamse kranten, Gert Ysebaert.

‘Ik betreur vanzelfsprekend de beslissing van Peter. Peter is jarenlang een van de drijvende krachten van onze onderneming geweest’, aldus de CEO van Corelio, Luc Missorten. ‘Maar ik heb hem ook gefeliciteerd met deze prestigieuze benoeming, die positief afstraalt op ons bedrijf.’

De Raad van Bestuur van Corelio heeft Peter gevraagd om als onafhankelijke bestuurder zitting te nemen. Voorzitter Thomas Leysen: ‘Op deze manier kan Peter op een strategisch niveau verbonden blijven aan onze groep en kan hij zijn rijke ervaring verder ter beschikking stellen van onze kranten en onze sites’.

Peter Vandermeersch begon op 1 januari 1988 als journalist bij De Standaard. Hij werkte er onder meer op de cultuur- en de buitenlandredactie en was vele jaren permanent correspondent voor onze kranten in Parijs en New York. Op 1 januari 1999 werd hij hoofdredacteur van de Standaard en zeven jaar later algemeen hoofdredacteur van onze Vlaamse titels.

Onder zijn leiding groeide De Standaard van 75.000 naar 93.000 verkochte exemplaren per dag. Ook Het Nieuwsblad/De Gentenaar wint sedert dit jaar opnieuw lezers en verkoopt ongeveer 260.000 exemplaren per dag. De sites van beide titels behoren tot de meest succesvolle en toonaangevende nieuwssites in ons land.