22/08/2010

Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven leiden samen De Standaard

Na het vertrek van algemeen hoofdredacteur Peter Vandermeersch naar het Nederlandse NRC Handelsblad wordt de hoofdredactie van De Standaard versterkt. Bart Sturtewagen en Karel Verhoeven staan vanaf 1 september samen aan het roer van De Standaard.

Karel Verhoeven en Bart Sturtewagen

Bart Sturtewagen (50) is sinds 2006 hoofdredacteur van De Standaard. Hij startte zijn journalistieke loopbaan bij Het Nieuwsblad als sportmedewerker, waarna hij zeven jaar meewerkte aan het Editel-project, dat real-time beursinformatie aanbood. In 1988 begon hij op de economieredactie van De Standaard, enkele jaren later verhuisde hij naar de Wetstraatredactie, die hij ook ging leiden. Bart volgde toenmalig adjunct-hoofdredacteur Peter Vandermeersch op toen die als correspondent naar New York trok. In 2006 volgde hij Peter nogmaals op, toen als hoofdredacteur.

Karel Verhoeven (39) studeerde Germaanse, politicologie en is doctor in de taal- en letterkunde (Universiteit Gent). Sinds begin 2009 leidt hij als chef weekendkrant de vernieuwde zaterdagkrant van De Standaard. Hij begon zijn journalistieke loopbaan in 1995 op de stadsredactie van De Gentenaar, waar hij politie en justitie volgde, en ging daarna aan de slag als reporter op de nieuwsdienst van Het Nieuwsblad. In 2000 stapte hij over naar De Standaard, en werkte achtereenvolgens als reporter op de cultuurredactie en als reporter voor de weekendkrant.

Deze complementaire tandem moet de toonaangevende positie van De Standaard als Vlaams kwaliteitsmedium verder dynamiseren.