24/11/2010

Nieuwsblad Sportwereld, dé sportkrant op zondag

Het Nieuwsblad* pakt vanaf 28 november uit met een volledig vernieuwde zondagskrant. ‘Nieuwsblad Sportwereld’ wordt de nieuwe naam voor ‘Het Nieuwsblad op Zondag’ en brengt het beste van sport en algemeen nieuws samen. Uiteraard blijft de krant inzetten op nationaal en internationaal nieuws, maar tegelijk investeert de redactie in 32 extra bladzijden met vers sportnieuws, elke zondag.

“Sport is elke dag een belangrijk onderdeel van onze krant, maar zondag leven Vlaanderen en Het Nieuwsblad voor sport. Daarom brengt ‘Nieuwsblad Sportwereld’ elke zondag al het regionale, nationale en internationale sportnieuws, zodat de lezer zondagmorgen volledig op de hoogte is van de sportactualiteit”, zeggen Geert Dewaele en Guy Fransen, hoofdredacteurs van Het Nieuwsblad.

Wat mag de lezer verwachten?

‘Nieuwsblad Sportwereld’ brengt het breedste sportaanbod. Uiteraard met alle verslagen en reacties van de zaterdagwedstrijden uit de nationale en internationale voetbalcompetities. Maar er wordt ook vooruitgekeken naar de wedstrijden van zondag, de laatste trainingen, de opstelling, … Alle belangrijke wedstrijden uit het wielrennen en veldrijden krijgen ruime aandacht. De uitslagen en verslagen uit de zaalsporten, tennis, … alles staat in Nieuwsblad Sportwereld.

Uniek is ook het ruime aanbod aan sport uit uw streek. De uitslagen en verslagen van de provinciale matchen van zaterdagavond staan zondagmorgen al in de krant, inclusief de resultaten van alle andere sporten.

Maar er is nog veel meer. Zo schrijft sportkenner Karl Vannieuwkerke elke zondag een spitant sportcommentaar in Nieuwsblad Sportwereld. Wekelijks is er ook een groot sportinterview met een nationale of internationale sportheld. Nu zondag wordt de spits afgebeten door Lionel Messi, de ‘Beste Wereldvoetballer van 2009’. Nieuwsblad Sportwereld zoekt ook naar het nieuws achter de sport met exclusieve reportages en interviews, en ook de sportgeschiedenis krijgt wekelijks aandacht.

Voor alle duidelijkheid: Nieuwsblad Sportwereld is niet alleen een sportkrant. Het nationale en internationale nieuws staat prominent vooraan. We volgen de actualiteit op de voet, alles wat er op zaterdag gebeurt staat zondag in de krant.

Speciaal voor de lancering van Nieuwsblad Sportwereld heeft de redactie ook een bijzondere sportkalender gemaakt voor 2011, die op 28 november gratis bij Nieuwsblad Sportwereld zit. De grote sportmomenten van het volgende jaar staan nu al ingevuld op de kalender, zodat de lezer van Nieuwsblad Sportwereld nu al meer weet.

Nieuwsblad Sportwereld wordt op zondag verdeeld in 2500 verkooppunten, van de lokale bakker, tot de krantenwinkel en de supermarkt die open zijn op de zevende dag van de week. Nieuwsblad Sportwereld kost één euro. Wie zaterdag Het Nieuwsblad koopt of ontvangt, betaalt maar een halve euro met de kortingsbon.

* Ook De Gentenaar, dé krant van Gent, zet op zondag in op sport met De Gentenaar Sportwereld.