18/11/2010

Uw gemeente 100 jaar in beeld

Het Nieuwsblad en De Gentenaar pakken vanaf zaterdag 20 november uit met een unieke reeks. In elke krant steken er zes dagen lang retroboekjes met foto’s uit elke Vlaamse gemeente van 1880 tot 1980.

Retroreeks

Onze reporters doken daarvoor maandenlang in de archieven van alle Vlaamse gemeenten. Het resultaat: 6.000 nooit eerder gepubliceerde foto’s, 6 fotoboekjes per editie, 1.152 bladzijden. Het is de eerste keer dat het fotografisch verleden van Vlaanderen op zo’n grootschalige manier bijeen wordt gebracht.

De fotoboekjes zijn thematisch. Ze belichten achtereenvolgens het nieuws, de jeugd, de straten, de arbeid, de gebouwen en de vrije tijd in uw streek. Bij elke foto krijgt u een bijzonder verhaal uit uw gemeente.

Met deze bijzondere reeks willen we de lezer dichter bij het verleden van zijn gemeente en streek brengen. De fotoboekjes zijn niet verkrijgbaar in de handel.

Guy Fransen & Geert Dewaele
Hoofdredacteurs Het Nieuwsblad/De Gentenaar