18/11/2010

WeMatch.be: tijd om serieus te daten

Uitgever Corelio lanceert via De Standaard en Het Nieuwsblad WeMatch.be. Dat is een gloednieuwe datingsite, voor zelfbewuste krantenlezers die op zoek zijn naar relaties en vriendschappen op dezelfde golflengte.

WeMatch

Twee kranten die een datingsite lanceren. Is dat niet vreemd? Nee dus, hoegenaamd niet. Alle kranten hebben al jaren, naast hun andere ‘classified rubrieken’ een rubriek ‘relaties’, waarin mensen op zoek gaan naar een gelijkgestemde partner. WeMatch.be beantwoordt daarmee dus aan de natuurlijke shift die al een paar jaar aanwezig is: een verschuiving van, of liever een complementariteit tussen print en online. Hetzelfde fenomeen zien we trouwens bij belangrijke grote buitenlandse kranten, zoals de Britse Times, Guardian of Telegraph. Die hebben ook online datingsites. Een logisch gevolg van het belang dat ze hechten aan hun online edities.

Het grote voordeel van WeMatch is dat de singles die er op inschrijven alvast één ding gemeen hebben: ze lezen dezelfde krant. Gedrukt of online. Dat houdt dus ook in dat die mensen ongeveer hetzelfde niveau hebben, dezelfde belangstellingssfeer. Dat is niet niks als je op zoek bent naar een geschikte partner.

“WeMatch.be is een veilige datingsite met de kwaliteit en betrouwbaarheid die je mag verwachten van een krant. Profielen en mailverkeer worden uitgebreid gescreend” aldus Gert Ysebaert, uitgever van de krantengroep. Expliciete foto’s en onbetrouwbare profielen worden onmiddellijk verwijderd. WeMatch.be berekent het ‘matchingpercentage’ van twee singles, maar toont alle profielen en laat de keuze aan de leden zelf over. Maandelijks lidgeld verzekert de serieuze bedoelingen van de kandidaten. WeMatch.be wil gelijkgestemde singles in een betrouwbare omgeving samenbrengen. Want dezelfde krant, dat schept meteen een band.

Met een knipoog

Toch is het niet de bedoeling dat daten te zwaar beladen wordt. Het moet plezierig en spannend blijven. WeMatch geeft meteen een eerste aanzet om het ijs te breken. Singles die voor de eerste keer op date gaan, kunnen elkaar herkennen aan hun krant. En neem dat gerust heel letterlijk, want WeMatch heeft een unieke vouwwijze bedacht. WeMatchers die De Standaard of Het Nieuwsblad op die manier plooien maken meteen duidelijk dat zij wachten op hun partner op dezelfde golflengte.

Eén op vier is single

26% van de 18+-mannen is single en 27% van de 18+-vrouwen is vrijgezel. Single vrouwen hebben opvallend vaker kinderen (49%) dan single mannen (21%). Vrouwen hebben wel minder het gevoel een partner te missen in hun leven (51%) dan mannen (67%). Single mannen daten opvallend vaker online (27%) dan vrouwen (16%). Voor de vrouwelijke vrijgezellen van 35 tot en met 55 jaar oud, loopt dit op tot 21% en voor de mannelijke singles zelfs tot 43%. Jongeren daten openlijk online en ook de oudere generatie gaat meer en meer digitaal. Vrouwen daten minder op het net dan mannen. De uitdaging om hen toch online te krijgen is groot. Het antwoord van WeMatch.be daarop is om voor vrouwen een betrouwbare omgeving te creëren, een digitaal platform waarbinnen ze zich veilig kunnen voelen en kunnen vertrouwen op de oprechtheid van de andere singles. WeMatch.be biedt een eerlijke en moderne site voor eerlijke en moderne singles.