21/12/2010

Lees Het Nieuwsblad nu ook op de iPad

Het Nieuwsblad iPadHet Nieuwsblad* legt op donderdag 23 december een iPad-app onder de kerstboom. Daarmee kan je zowel de gedrukte krant als het laatste internetnieuws in één oogopslag lezen. ‘Meteen zijn wij de eerste Belgische krant met een volledig nationaal, regionaal en sportaanbod op de iPad’, aldus de hoofdredacteurs van Het Nieuwsblad Geert Dewaele en Guy Fransen. De iPad-app van Het Nieuwsblad is gratis te downloaden.

Met de iPad kan je over het internet surfen, muziek afspelen en mails versturen. Door zogenaamde apps te downloaden, vergroten de mogelijkheden nog: spelletjes spelen, tv kijken en vanaf nu dus ook Het Nieuwsblad lezen. ‘Door onze krant ook op de iPad aan te bieden, zetten wij een belangrijke stap vooruit. We hadden al de gedrukte krant en de website, nu komt daar een derde medium bij’, vertelt Geert Dewaele. ‘Wij zijn trouwens de eerste Belgische krant met een volledig nationaal, regionaal en sportaanbod op de iPad. En zeven dagen op zeven, want ook Het Nieuwsblad Sportwereld op zondag kan je lezen op je iPad.’

Wie Het Nieuwsblad op de iPad leest, vindt geen kopie van de krant of website. ‘Samen met ontwikkelaar Mobileweb hebben we ervoor gekozen een nieuwe ervaring aan te bieden’, zegt Caspar Van Rhijn, directeur Innovatie bij Corelio, uitgever van Het Nieuwsblad. ‘De meest vernieuwende functie zijn de vijf gratis magazines. Het laatste internetnieuws wordt zo gepresenteerd dat je er doorheen kunt bladeren, net zoals je door een papieren tijdschrift bladert. Een unieke ervaring die zowel een papieren krant als het internet niet kunnen bieden. De magazines bevatten het nieuws van onze website en zijn ingedeeld per onderwerp: nieuws, sport, lifestyle, gossip en een apart fotokanaal.’ De magazines spelen in op het aparte karakter van de iPad. ‘Het is een medium dat je op je gemak wil doornemen. De magazines zijn daar prima geschikt voor. Je moet ook niet constant online zijn om ze te lezen. Eenmaal je ze hebt gedownload, blijven ze beschikbaar. Erg handig in de trein of op vakantie.’

Naast de vijf internetmagazines kunnen lezers ook de dagkrant en alle bijlages doorbladeren.

Door de medewerking van ING is de iPad-app van Het Nieuwsblad gratis te downloaden. De internetmagazines zijn gratis voor alle gebruikers. Wie een abonnement heeft op Het Nieuwsblad, kan de dagkrant ook op de iPad gratis lezen, inclusief Het Nieuwsblad Sportwereld op zondag. Niet-abonnees krijgen de eerste 7 exemplaren gratis, daarna kost een week- of zondagkrant 0,79 euro en de zaterdagkrant 1,59 euro (inclusief magazine).

Alle informatie over Het Nieuwsblad voor de iPad is te vinden op www.nieuwsblad.be/iPad.

* Ook De Gentenaar, dé krant van Gent, is als editie verkrijgbaar binnen de iPad-app.