29/06/2011

HUB Uitgevers neemt Minoc Business Press over

HUB Uitgevers maakt vandaag bekend dat zij met Corelio, de huidige aandeelhouder van Minoc Business Press, een akkoord heeft bereikt omtrent de volledige overname van Minoc Business Press door HUB Uitgevers per 1 juli 2011.

In  de afgelopen twaalf jaar heeft Minoc Business Press bewezen dat zij de sterkste groeier in het segment van ICT uitgevers is geweest in België. Minoc is verantwoordelijk voor de volgende merken & activiteiten in België (in willekeurige volgorde): Clickx, FWD, Home & Mobile Entertainment, Shoot, Specials, Kranten bijlagen, PC Magazine, Smart Business Strategies, BusinessmeetsIT, ZDNet.be en IT-Professional.be.

Raimon Gort, directielid en aandeelhouder bij HUB Uitgevers, toont zich verguld: “Niet alleen passen de activiteiten en merken van Minoc naadloos bij die van HUB, ook past deze overname in de strategie die wij aan het volgen zijn. Door overnames, consolidatie en verbreding van onze bedrijfsactiviteiten willen wij HUB Uitgevers een nog sterkere partij laten zijn. In dat licht moeten ook de recente overnames van Focus Media en Array Publications gezien worden. We hebben een lang en intensief traject met Corelio doorlopen, en zijn verheugd dat Minoc vanaf 1 juli een onderdeel van HUB Uitgevers is. Minoc en HUB versterken elkaar, vullen elkaar aan. We zien enorm veel mogelijkheden, bijvoorbeeld door content, backoffice en kennis uitwisseling.”

Luc Missorten, CEO van Corelio: “Het geeft ons veel vertrouwen dat Minoc onderdeel gaat worden van HUB Uitgevers, een partij die de afgelopen jaren bewezen heeft dat zij gecommit zijn aan de industrie, een partij die marktleidend is. Juist omdat wij zo’n enorm vertrouwen hebben in HUB Uitgevers en de plannen die zij heeft, hebben wij een strategisch minderheidsbelang genomen in HUB Uitgevers. ”

HUB Uitgevers werd in 1993 opgericht door Wouter Hendrikse, nog steeds aandeelhouder van HUB Uitgevers en algemeen verantwoordelijk. Hendrikse: “Eigenlijk varen we sinds de overname van de VNU-merken al dezelfde koers. Hoewel wij in de kern een conservatief bedrijf zijn, willen wij marktkansen die voorbij komen benutten, om daarmee gestage groei te bewerkstelligen. De resultaten van de afgelopen jaren tonen aan dat deze strategie werkt”.