01/03/2012

ROB-tv benoemt nieuwe hoofdredacteur

Dirk RoelensDirk Roelens (30) is vandaag benoemd tot de nieuwe hoofdredacteur van ROB-tv.

Na anderhalf jaar ervaring in de privésector; begon Dirk als journalist bij ROB-tv (2006).
In 2008 werd hij eindredacteur van het nieuws, twee jaar later ook het gezicht van het sportprogramma ‘Score op Zondag’ en daarna ‘Score op Maandag’.

“Ik ben blij met deze nieuwe uitdaging binnen het vertrouwde ROB-tv”, aldus Roelens. “Net als andere regionale zenders, voelt ROB-tv de druk van de economische crisis en de verhoogde concurrentie in het medialandschap. Hieraan kunnen we het hoofd bieden door een grotere efficiëntie, meer dynamiek en betere programma’s. Ook het nieuws gaan we in een nieuw kleedje steken. Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht, wordt 2012 een belangrijk jaar. Onze missie is duidelijk: informeren, duiden, mobiliseren, ontspannen en ontroeren.”

Wim van Petegem, voorzitter ROB-tv: “Wij zijn verheugd dat Dirk deze uitdaging opneemt. Hij kent het huis goed maar weet ook dat verandering noodzakelijk is. De focus van het nieuws zal liggen op boeiende en relevante informatie voor iedereen die in Oost-Brabant leeft, woont en werkt.”

Roelens groeide op in Leuven en liep er ook school. Na zijn middelbare studies studeerde hij af als licentiaat Romaanse Talen aan de KUL. Aansluitend koos hij voor een postgraduaat journalistiek in Brussel.