19/04/2012

Het Nieuwsblad lanceert nu ook mobiele stadsgids

Het Nieuwsblad lanceert een mobiele applicatie voor zijn online stadsgids CitySecrets.be. Wie een smartphone heeft, vindt daarop nu altijd en overal de leukste adresjes in heel België: de beste restaurants, de leukste shops, de hipste sauna’s, de gezelligste cafés,…  De app is zowel beschikbaar voor gebruikers van een iPhone als een Android-toestel.

CitySecrets app

Corelio Publishing startte half november al met de online stadsgids CitySecrets.be. “Die websiteheeft heel wat succes,” zegt Caspar van Rhijn, director digital van Corelio. “Daar halen surfers ondertussen al elke dag inspiratie voor een dagje winkelen of een avond op stap. En laten ze hun mening achter over restaurants of wellness-zaken. Een app kon dan ook niet uitblijven. Zo moet je niet altijd achter je computer zitten om bijvoorbeeld een leuk restaurant te vinden. Waar of wanneer je ook honger krijgt: met de CitySecrets-applicatie weet je meteen waarheen.”

Voor snelle zoekers

Wie de app downloadt, kan er meteen mee aan de slag. Aangezien de smartphone weet waar de gebruiker zich bevindt, geeft de CitySecrets-app meteen de leukste zaken in de omgeving weer op kaart of in een lijstje. De resultaten verfijn je verder via filters – of je gebruikt de zoekfunctie. En wie zich op onbekend terrein bevindt, kan terugvallen op een routebeschrijving.

Voor interactieve gebruikers

Voor wie zich registreert, heeft de applicatie nog wat extraatjes in petto. Caspar van Rhijn: “Wie een profiel heeft, kan meteen een recensie of verslagje schrijven van de zaak waar hij zit. Of zijn stamcafé als ‘favoriete plek’ aanduiden, een winkel een score geven, een foto posten, … En natuurlijk deel je dat soort dingen via de app ook meteen op Facebook. Heel binnenkort zullen er ook leuke deals te vinden zijn. Een gratis koffie op je favoriete lunchadres bijvoorbeeld, of een korting in de kledingwinkel waar je graag gaat shoppen.”

Voor iPhone én Android

Het jonge Gentse bedrijf In the Pocket stond in voor de ontwikkeling. De mobiele applicatie kun je vanaf nu downloaden in de iTunes AppStore en op de Android Market.

www.citysecrets.be/app