19/12/2012

Vlaamse surfers houden van Corelio-nieuwssites

Nieuwsblad.be is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot ‘Nieuwssite van het Jaar’. In de jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door computerblad Clickx Magazine, gaat Nieuwsblad.be De Standaard Online vooraf.

nb_sitevanhetjaar

De redactie van Clickx Magazine stelde een lijst op van tien verkiesbare sites binnen verschillende categorieën. Het publiek – goed voor 70 procent van de stemmen – én een professionele jury hakten de knopen door. Bijna 68.000 surfers brachten hun stem uit en verkozen voor het tweede jaar op rij Nieuwsblad.be tot allerbeste in de categorie ‘Nieuws en duiding’.

“Goed samenwerken loont”, zegt een trotse hoofdredacteur politiek Liesbeth Van Impe. “Dat hebben we bewezen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober: toen waren we zowel online als op papier afgetekend de grootste. Elke dag opnieuw zorgt de samenwerking voor een gevarieerde site met algemeen nieuws, sportverslaggeving en voor elke gemeente een eigen site.’

Nieuwsblad.be gaat verder op de ingeslagen weg, verzekert sitemanager Patrick Saliën. “We brengen in de toekomst een nog uitgebreidere sportverslaggeving en versterken onze regioberichtgeving met informatie uit het gloednieuwe huis-aan-huisblad Rondom, dat begin januari het levenslicht ziet. Voorts blijft ook het algemeen nieuws uiterst belangrijk én behouden we onze link met sociaal­netwerk­sites om onze lezers voldoende entertainment te bieden.”

De Standaard Online kaapte niet alleen de tweede stek weg in de categorie ‘Nieuws en duiding’. Er waren ook eervolle vermeldingen voor De Standaard Mobile (7de in ‘Mobiele sites’) en voor De Standaard Mobilia (2de in ‘Technologie’). Jobat eindige 6de in de categorie ‘Vraag & aanbod’.