25/01/2013

De Standaard pakt uit met nieuwe krant

De Standaard vernieuwt de krant vanaf maandag 28 januari. De layout brengt meer helderheid, transparantie en eenvoud. De lezer zal een frissere, aangenamere en mooiere krant vinden, die meer overzicht en ingangen biedt. Het wordt makkelijker navigeren door de krant.

nieuwe_ds2

Maar vooral inhoudelijk heeft de redactie aan de krant gesleuteld. Economie speelt een steeds grotere rol in ons leven, dus ook in De Standaard. De lezer zal vroeger in de krant meer nieuws en duiding over economie aantreffen. dS2, de uitneembare cultuurkatern, wordt dikker en veelzijdiger. De Standaard versterkt haar positie als leidende cultuurkrant. Ze behoudt haar grote aandacht voor media en nieuwe media, met uitgebreide aandacht voor TV & Media en een nieuwe dagelijkse & spitante TV-column. Elke werkdag serveert de wetenschapsredactie van De Standaard twee pagina’s Wetenschap. En in de nieuwe rubriek Hart&Hoofd besteedt de redactie elke dag twee pagina’s aan achtergrondstukken over psychologie, zingeving en relaties.

Met een stevige brok Opinie organiseert De Standaard het toonaangevende debat in Vlaanderen, met de scherpste pennen en botsende meningen van de vooraanstaande opiniemakers. Opinie krijgt een upgrade en wordt via de achterpagina de tweede ingang tot de krant. Op die achterpagina belicht de redactie van De Standaard het debat van de dag met een greep uit sociale media, brieven en beknopte reacties.

De redactie van De Standaard beoogt met deze operatie een onverwachtere krant. De Standaard is zich de voorbije jaren voortdurend blijven heruitvinden, zowel in print als digitaal. De voorbije twee jaar bijvoorbeeld waren er een aangepaste layout voor iPad en mobiele toestellen, een nagelnieuw Weekblad op zaterdag en een vernieuwde De Standaard Magazine en De Standaard der Letteren.