06/09/2013

Franstalige uitgeefactiviteiten Corelio krijgen nieuw onderkomen bij Tecteo

Mediagroep Corelio heeft een akkoord bereikt over de overdracht van haar Franstalige uitgeefactiviteiten aan de Tecteo-groep, een belangrijke speler in het zuiden van het land in de sectoren van de media en telecommunicatie.

Concreet betekent dit dat de krant L’Avenir, de gratis regiogids Proximag en de digitale activiteiten (zoals onder meer Lavenir.net en Proximag.be) verbonden aan deze nieuwsmerken de Tecteo-groep zullen vervoegen. Tecteo zal via de vooropgestelde transactie alle aandelen verwerven van de dochtervennootschappen ‘Editions de l’Avenir’ (uitgever van L’Avenir) en ‘Corelio Connect Sud’ (uitgever van Proximag).

Proximag kan nu reeds beroep doen op de redactionele expertise van L’Avenir en het is de bedoeling dat die sterke wisselwerking tussen beide Franstalige teams en hun mediamerken ook in de nieuwe constellatie ongewijzigd blijft.

Zoals gebruikelijk is er de komende weken nog een boekenonderzoek gepland en zal de transactie worden aangemeld bij de Belgische mededingingsautoriteit.

Zoals eerder aangekondigd hebben we de afgelopen maanden tal van strategische alternatieven voor onze Franstalige media bestudeerd onder meer in het licht van de toenemende mediaconvergentie”, aldus Luc Missorten (CEO Corelio). “Tecteo bood de nodige garanties voor het redactionele project en de redactionele autonomie van onze Franstalige merken. Ik ben er van overtuigd dat de overdracht daarnaast ook nieuwe opportuniteiten biedt voor een versnelde implementatie van de digitale strategie van L’Avenir in de Franstalige gemeenschap. We zijn tevreden dat we gedurende meer dan 10 jaar mee vorm hebben kunnen geven aan de ontwikkeling van L’Avenir en de Franstalige gratis regionale pers en we danken de teams voor de uitstekende samenwerking gedurende deze periode.”

 “De uitbreiding van onze activiteiten in de print en digitale media is een logische stap in onze groeistrategie en de verdere verankering van Tecteo in het Franstalige medialandschap”, bevestigt Pol Heyse (CFO Tecteo).  “L’Avenir en Proximag zijn sterke merken die over belangrijke troeven beschikken en Les Editions de l’Avenir is een financieel gezond en winstgevend bedrijf. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat hun rijk potentieel aan multimediale informatie met sterk regionale inslag – gecreëerd door een uitermate competent team – een mooie aanvulling zal vormen op onze portfolio. Content wordt dé grote inzet in de sector en deze acquisitie houdt een prachtige opportuniteit voor Tecteo in om die content te valoriseren. Wij beschikken met Be tv en VOOfoot al over filialen in de audiovisuele sector. Deze transactie zal ons toelaten om de verwachtingen van onze klanten op het gebied van lokale info in te lossen.”

Over Tecteo

Tecteo realiseerde in 2012 een geconsolideerde omzet van 570 miljoen euro, een winst van 58,8 miljoen euro  en telt 2.150 medewerkers. De industriële groep voert een gediversifieerde politiek in de sectoren van de telecommunicatie en de energie in Wallonië en Brussel. De belangrijkste merken zijn VOO, de belangrijkste operator in telecommunicatie in Wallonië met meer dan 1 miljoen klanten in teledistributie en tegenhanger van het Vlaamse Telenet, het betaalkanaal BeTV  en RESA.

www.tecteo.be

Over Corelio

Corelio is uitgever van de print- en online nieuwsmedia De Standaard, Het Nieuwsblad/De Gentenaar, en L’Avenir. De afgeleide websites De Standaard Online, Nieuwsblad.be en Lavenir.net versterken het merkenimago van de kranten, net zoals de applicaties voor iPhone, iPad of andere tablets. Het Nieuwsblad/De Gentenaar en L’Avenir zijn ook actief in de markt van gratis regionale pers, respectievelijk met de regiogidsen Rondom en Proximag. Jobat staat niet enkel voor een wekelijkse rekruteringsbijlage bij de kranten, maar ook voor de leidende commerciële jobsite in België. Eind juni hebben Corelio en Concentra het voornemen aangekondigd om hun Vlaamse kranten en digitale uitgeefactiviteiten onder te brengen in Het Mediahuis waarin ze resp. 62% en 38% zullen aanhouden.

Corelio’s industriële activiteiten situeren zich in twee aparte printing divisies. De heatsetdivisie Corelio Printing heeft vestigingen in Erpe-Mere en Brussel. De coldsetdivisie werd geïntegreerd in Coldset Printing Partners, een 50/50 joint-venture met Concentra.

De voorbije jaren heeft Corelio participaties genomen in diverse mediabedrijven. De groep bezit 33% in De Vijver Media, eigenaar van de televisiezenders Vier en Vijf. Via Radio Nostalgie is Corelio ook vertegenwoordigd op de Belgische radiomarkt.

www.corelio.be

 

Voor bijkomende informatie

Tecteo: Patrick Blocry : T : +32475250156 of Marie-Pierre Deghaye : T : +32475688790

Corelio: Luc Missorten: T: +3224672505