04/09/2013

Het Nieuwsblad lanceert nieuwe tabletkrant

Het Nieuwsblad heeft als eerste populaire krant een stevige stap vooruit gezet in de ontwikkeling van digitale kranten. Voortaan verschijnt de krant ook in een aangepaste versie voor tablets. De inhoud blijft dezelfde als bij de papieren krant, maar de leeservaring is aangepast aan tablet en iPad. Wie nog geen abonnee is, kan deze tabletkrant gratis uitproberen tot 20 september.

tabletkrant

‘De nieuwe app is specifiek ontwikkeld voor tablets’, zegt hoofdredacteur Liesbeth Van Impe. ‘Zo kan de lezer extra achtergrondinformatie oproepen, video’s en meer foto’s bekijken bij een artikel. De herkenbaarheid van de papieren krant blijft behouden, maar wordt aangevuld met extra content en interactiviteit. Alle troeven van de tablet worden benut voor een unieke leeservaring.’

Bijna de helft van de Vlaamse gezinnen heeft intussen een tablet op de salontafel liggen. Het Nieuwsblad is de eerste populaire krant die uitpakt met een aangepaste krant voor deze tabletgebruikers. ‘Tot hiertoe was er enkel een pdf-versie van de krant beschikbaar op tablet’, zegt Patrick Saliën, Digital Manager van Het Nieuwsblad. ‘Met deze app verbetert het leesgemak drastisch. Elke pagina, elk artikel is aangepast aan het formaat van het toestel. Uiteraard blijft ook de pdf-versie nog beschikbaar.’

Tot 20 september kan iedereen gratis de vernieuwde tabletkrant uitproberen op www.nieuwsblad.be/tabletkrant. Intekenen op dit uniek aanbod kan tot 15 september. Lezers van de papieren krant hebben reeds toegang tot de tabletkrant.

De tabletkrant is beschikbaar voor:

– iPad en iPad mini (minstens IOS6 vereist op uw iPad, daarom niet beschikbaar voor de iPad1)

– Android (minstens versie 2.3.3 vereist, en op toestellen vanaf 10 inch)

 

Bekijk hier het introductiefilmpje.