16/06/2014

Kranten van Mediahuis bekroond

De kranten van Mediahuis worden gedrukt op de persen van Coldset Printing Partners in Brussel en Paal-Beringen. Beide drukkerijen hebben dit voorjaar deelgenomen aan de International Newspaper Color Quality Club (INCQC), een concours waarbij gedurende drie maanden de drukkwaliteit van kranten wordt gecontroleerd.

De Standaard, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg, Het Nieuwsblad werden getoetst op een twintigtal druktechnische parameters. De vier titels scoorden over heel de lijn goed en worden hierdoor gedurende twee jaar opgenomen in een selecte groep van 120 internationale kranten.

De INCQC wordt georganiseerd door WAN-IFRA, de World Association for Newspapers and News Publishers. Printing Partners Brussels viel voor de tweede keer in de prijzen, Printing Partners Paal-Beringen al voor de negende keer!