05/12/2014

Mediahuis neemt NRC over

Mediahuis, de joint venture van Corelio en Concentra, heeft een akkoord bereikt met de Nederlandse investeringsmaatschappij Egeria over de overname van NRC Media. De overname blijft nog onderworpen aan de goedkeuring van de Nederlandse mededingingsautoriteit (ACM) en het advies van de Ondernemingsraad en de redactieraad van NRC.

NRC Media is uitgever van de avondkrant NRC Handelsblad, het ochtendblad nrc.next, nrc.nl en verschillende webwinkels en apps. NRC is een sterke titel met een lange traditie in unieke journalistiek. Het bedrijf wordt gedragen door een gedreven organisatie die inzet op kwaliteit en innovatie. De visie van NRC past goed bij die van Mediahuis.

Mediahuis, uitgever van onder andere de nieuwsmerken De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg, zet met deze overname een grote stap voor de toekomst. De mediagroep is vandaag een sterke speler op de Vlaamse markt, maar ziet verdere groei als een noodzaak om een leidende rol te blijven spelen in een mediasector die almaar meer gekenmerkt wordt door digitale innovaties en internationalisering.

De overname van NRC geeft aan Mediahuis een extra dimensie die nieuwe mogelijkheden creëert voor de ontwikkeling van zijn nieuwsmerken en de professionele aspiraties van zijn medewerkers. De expansie van Mediahuis is tevens een belangrijk gegeven voor Corelio en Concentra en voor hun gezamenlijke en afzonderlijke dochterondernemingen in België en Nederland.