07/12/2015

Agfa Graphics krijgt de Supply Chain Award 2015

De Closed Loop Supply Chain voor drukplaten van Agfa Graphics krijgt de Supply Chain Award 2015. Het systeem impliceert dat drukplaten via een gesloten bevoorradingskring worden aangeboden aan grote drukkerijen, terwijl het aluminium steeds opnieuw en zonder kwaliteitsverlies wordt herbruikt. Een studie naar de ecologische voetafdruk van drukplaten toonde aan dat de productie van het aluminium de grootste impact heeft op het milieu. Dankzij het nieuwe systeem van Agfa Graphics wordt deze impact enorm gereduceerd. “Bij Corelio Printing en Coldset Printing Partners (CPP) waren we onmiddellijk gewonnen voor het idee”, vertelt Paul Huybrechts, ceo van CPP. “De focus ligt nu op het gebruiken van de drukplaat, en minder op het aankopen van het materiaal. Steeds meer grote gebruikers van drukplaten betalen Agfa Graphics voor de toegevoegde waarde en kopen niet langer het aluminium aan. Agfa blijft eigenaar van de drukplaat en recycleert de gebruikte platen tot nieuwe drukplaten. Op deze manier werd al 17 mio kg aluminium gerecycleerd en draagt de industrie bij tot een daling van onze carbon foot print.”